Young Professionals; wat zorgt voor de goede match?

Wat vind ik het leuk om hier alvast aandacht te besteden aan een onderzoek naar de match tussen young professionals en hun eerste of tweede baan. En wat vind ik het leuk dat vijf HR studenten van de Hanzehogeschool net zo enthousiast zijn over dit onderwerp als ik. Het is een plezier om met hen op te trekken in het verkennen van dit onderwerp!

Een match, vanzelfsprekend of niet?

Vanuit mijn ervaring binnen diverse organisaties is een match tussen een young professional en zijn of haar baan niet altijd vanzelfsprekend. Energieke starters en tweede-baners met volop ideeën en potentie. En toch komen zij niet altijd volledig tot hun recht.

Ik ben steeds nieuwsgieriger geworden naar deze match en naar de factoren die hierop van invloed zijn. Waarom is de match niet altijd vanzelfsprekend? Maar bovenal, wat zorgt voor een goede match?

Onderzoek door 4e-jaars HRM Studenten

Vanuit de Hanzehogeschool zijn deze vijf 4e-jaars studenten HRM net zo enthousiast geworden over dit onderwerp als ik dat ben.

Gerdien van der Vinne, Kim Hauer, Famke van Driel, Marjolein Blom, Janny van der Zee

Gerdien, Kim, Famke, Marjolein en Janny zijn voortvarend aan de slag gegaan met het onderzoek naar young professionals en de factoren die meespelen. In hun onderzoek kijken zij zowel naar het perspectief van de werkgever als die van de young professional. Naast een literatuurstudie gaan zij ook in gesprek met organisaties en met young professionals.

Meer informatie of aanmelden?

Ben je, net als ik, benieuwd naar dit onderzoek en wil je hier meer over weten? Wil je van gedachten wisselen of meewerken aan het onderzoek? Houd dan de komende berichten in de gaten. En wees vooral ook welkom om mij of een van deze studenten te benaderen voor meer informatie.