Over Art nouvo

Art nouvo is in 2021 opgericht en brengt mens en organisatie in verbinding. De naam Art nouvo is een samentrekking van Art Nouveau en VO, mijn initialen.

Art Nouveau, de kunststroming, wilde vernieuwen en vernieuwend zijn. De natuur was een grote inspiratiebron. Voor mij is de natuur ook een plek van inspiratie. De kracht die er in zit, de balans en de samenwerking. Kijk bijvoorbeeld naar de ganzen tijdens de trek, zij maken gebruik van elkaars kracht om het doel te bereiken.

De werkwijze van Art nouvo wordt gekenmerkt door de begrippen: kwaliteiten, verbinding en resultaat.

‘verbindt op een vernieuwende wijze de aanwezige kracht en kwaliteiten om daarmee tot resultaat te komen ’

Al zolang ik mij kan herinneren ben ik gefascineerd door wat mensen beweegt. Wat maakt dat mensen doen zoals ze doen? Wanneer ben je effectief en weet je jezelf en jouw kwaliteiten in te zetten? En wat kun je doen op het moment dat dit niet lukt? Daarnaast geloof ik ook sterk in verbinding. Een kwaliteit krijgt betekenis in relatie tot de context. Dit kan het doel zijn waar je de kwaliteit voor inzet, de rol die je hebt of de samenwerking met anderen. Als de relatie ontbreekt zal de kwaliteit niet tot uiting komen en/of niet effectief zijn. 

In al mijn opdrachten staan deze begrippen centraal. Welke kwaliteiten zijn er? Hoe zet je deze effectief in om tot het gewenste resultaat te komen? Hoe ziet de context eruit? Wat zijn hierin stimulerende factoren en wat zijn de belemmerende factoren? Hoe verbind je de kwaliteiten en de context om zo het resultaat te halen? Ik maak gebruik van diverse methodieken, altijd afgestemd op de vraag en de situatie die zich voordoet.

© Reina de Jong-Vochteloo

Over Ilona van Oploo

Mijn passie is mensen in beweging zetten, waarbij ik het stimuleren van de eigen verantwoordelijkheid als insteek kies. Ik geniet van het werken met mensen, van het leren kennen van de mens achter de medewerker en ben nieuwsgierig naar wat mensen beweegt. Mijn stijl kenmerkt zich door een oprechte en betrokken houding. De goede intentie staat voor mij voorop.

Ik breng de verschillende lijnen samen en geef hier richting in. Dit doe ik door iets van de andere kant te bekijken en mensen aan het denken te zetten. Ook pijnpunten of belemmerende factoren maak ik bespreekbaar. Ik creëer energie en motiveer de betrokkenen om acties te benoemen en op te pakken om zo resultaat te behalen.

Sinds 2002 heb ik in diverse rollen en voor diverse organisaties mogen werken. Zo heb ik een brede ervaring opgedaan in de sectoren overheid, gemeenten, uitvoeringsorganisaties van de overheid, onderwijs en industrie. Als lid RvT ben ik ook bekend met de sector welzijn. Ik heb gewerkt in de rollen organisatieadviseur, trainer, coach en hr professional. Zowel intern als extern en ook als interim professional.
Mijn bedrijfskundige basis heb ik in de loop der jaren uitgebreid met diverse trainingen en opleidingen. Een selectie hiervan is benoemd onder scholing.

Buiten zijn en genieten van de natuur is voor mij belangrijk. Hier doe ik energie op, kom ik op ideeën en verwonder en bewonder ik iedere keer weer opnieuw. Of het een ree in de tuin is, een zwerm spreeuwen, in wind en regen hardlopen, het geluid van een kraanvogel of (lange afstand) wandelen langs akkers, door bossen en natuurgebieden; ik geniet volop!

Scholing

  • Lean yellow belt – interne training M&G Group
  • Masterclass Verandermanagement – Nyenrode Business Universiteit
  • Situationeel Leidinggeven II – Blanchard International
  • Lerarenopleiding Economie Basiscursus en Masterstage – Rijksuniversiteit Groningen
  • Training Coachend Leidinggeven – School voor Coaching
  • Workshop Appreciative Inquiry – Kessels & Smit
  • Training Teamcoachtechnieken – School voor Coaching
  • NLP voor trainers – IEP
  • Fuwasys, varianten onderwijs, rijk en uitvoeringsorganisaties
  • Bedrijfskunde doctoraal, specialisatie HRM – Rijksuniversiteit Groningen