Coaching Young Professionals

Coaching van young professionals is voor iedereen die werkzaam is in de eerste of tweede baan. In deze coaching staan vragen centraal als: Wie ben je als professional? Wat zijn jouw kwaliteiten en hoe zet je deze in? Hoe positioneer je jezelf in jouw functie en in de organisatie? Welke verwachtingen heb je van jouw rol en verantwoordelijkheden en hoe gaat dit in de praktijk?

Graag help ik je om verbinding aan te brengen tussen jouw kwaliteiten en hoe je die in kunt zetten. Door jouw kwaliteiten te kennen, te weten hoe je deze kunt inzetten en ook inzicht te hebben in waarom je dit wel of niet doet, zul je groeien in je persoonlijke ontwikkeling. Daarmee word je effectiever in je handelen en kun je ook meer invloed uitoefenen op jouw werksituatie.

Een coachtraject start met een vrijblijvende kennismaking. We bespreken dan waar je tegenaan loopt en wat jouw ontwikkelvraag is. Op basis van dit gesprek ontvang je een offerte. Aan de hand van de door jou benoemde ontwikkelvraag zullen we drie tot vijf keer een coachgesprek hebben. De vorm van deze gesprekken is verschillend, ook afhankelijk van jouw vraag. Vaak maak ik gebruik van oefeningen en methodieken. Deze gesprekken kunnen zowel binnen plaatsvinden als buiten of bijvoorbeeld tijdens een wandeling. Het coachtraject ronden we altijd af met een terugblik op jouw ontwikkelvraag en op de ontwikkeling die je hebt gemaakt. Ook toetsen we samen of je het gewenste resultaat hebt bereikt en krijg je eventueel nog suggesties voor de praktijk.

Omdat ik de coaching richt op hoe je jouw kwaliteiten en jezelf met meer effect kunt inzetten in je werk, kan ik het aanraden dat je jouw leidinggevende of iemand anders uit de organisatie bij het coachtraject betrekt. Deze persoon ziet jou acteren in de praktijk en kan je daarom feedback geven over jouw ontwikkeling en je daar wellicht ook in steunen. Uiteraard zijn de coachgesprekken vertrouwelijk en zal ik anderen nooit informeren over wat wij bespreken.

Wil je meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Art-nouvo-intervisie-young-professionals
© Ilona van Oploo

Wil je meer weten? Neem dan vrijblijvend contact met mij op.

Intervisie Young Professionals

Art nouvo organiseert ook intervisiegroepen. Met vier tot zes young professionals uit verschillende organisaties vorm je een intervisiegroep. In drie bijeenkomsten gaan we aan de slag met persoonlijke ontwikkeling waarbij de centrale vraag is: Hoe zet jij jezelf in als professional? Deze bijeenkomsten vinden eens in de vier weken plaats en bestaan uit een mix van oefeningen en praktijkervaring en -casussen van de deelnemers. Tussen de bijeenkomsten krijg je een vraagstelling of opdracht mee die past bij jouw ontwikkelingvraag. Iedere deelname start met een individueel gesprek waarin we jouw ontwikkelvraag bespreken.

Mocht je meer informatie willen over deze intervisiegroepen dan nodig ik je uit om geheel vrijblijvend contact op te nemen.

Intervisie in de eigen organisatie

Werken er meerdere young professionals bij de organisatie? Het is ook mogelijk om deze intervisiegroepen intern te organiseren, specifiek gericht op de ontwikkeling van de young professionals binnen de eigen organisatie. Omdat dit maatwerktrajecten zijn, kom ik graag in gesprek om de mogelijkheden te bespreken.